Alweer bijna 2 weken erop zitten
Blijf op de hoogte en volg Karlijn
09 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Fox Glacier
Zaterdag 30 januari 's middags vetrokken in de sneeuw om 2 dagen later, maandag 1 februari aan te komen in de zomerzon van Nieuw Zeeland. Heel apart. Toen we aankwamen in Christchurch zijn we meteen met Annika en Bob (zus en vriend), die er al waren, de camper op gaan halen, en zijn we vertrokken naar Kaikoura. Dit is een dorpje aan de Oostkust waar veel zeedieren te vinden zijn. De naam van het dorp betekend dan ook in het Maori maaltijd van schaaldieren. We hebben daar veel zeevogels gezien (bv albatros, aalscholver, reigers, etc, veel zeehonden, en ..... dolfijnen en walvissen!!!!! Ja we zijn op een bootocht geweest om deze mooie beesten te zien. We zagen 5 Potvissen (de grootste walvis met tanden in de wereld) en Dusky dolfijnen die een mooie show gaven.
Na 2 nachten Kaikoura verder getrokken naar het Noorden, richting Blenheim waar we wijn hebben geproefd op een van de vele wineries en ook lekkere wijn hebben gekocht. Toen verder naar Havelock waar we de speciale Greenlip Mussels hebben gekocht en daarna lekker aan het water hebben opgegeten. Daar ook ergens aan de kant van de weg langs het water overnacht. Was prachtig.
Na havelock verder getrokken naar Nelson om wat boodschappen te doen en weer verder naar Kaiteriteri, wat snel eten betekend in Maori. Dit is een plaatsje aan het beroemde en prachtige Abel Tasman National Park. We hebben daar lekker gezwommen in de zee en een prachtige wandeling in het park gemaakt met witte stranden helder blauwe zee. Echt paradijselijk. En het bos is ook echt prachtig, nog een echt oerbos.
Na 2 nachten Kaiteriteri naar het Zuiden gereden, richting Westport. Daar nog naar een zeehondenkolonie geweest om verder te rijden naar de Pancake rocks (Punakaiki). Rotsen met een hele mooie pannekoekachtige structuur. Daar weer ergens overnacht, om weer verder te rijden naar het Zuiden. Via Greymouth, naar Hokitika, naar de Okarito Lagoon. Waar we weer een prachtige wandeling door het bos hebben gemaakt. Het voelt net alsof je door Jurassic Park loopt. En de vogels zingen ook zo mooi!!
Nu zitten we in de bergen. Gister naar Franz Josef Glacier gelopen. Wat wel apart is is dat ik op een gegeven moment en de zee en de gletsjer zag. Niet op veel plekken op de wereld te zien denk ik. Vandaag gaan we naar een andere gletjer, de Fox Glacier.
Verder hebben mijn ouders net een helicoptervlucht gehad naar de Fox Gletsjer en over Mount Cook. Die hadden wij hen cadeau gedaan omdat ze ons deze geweldige vakantie hebben gegeven. Komen net aan en ze vonden het prachtig. Wat gebruik ij het woord prachtig trouwens vaak in dit mailtje, komt omdat het hier gewoon prachtig is....
Ik vertel later meer over mijn reis wanneer ik de foto's heb. Marjolein moet namelijk nog op internet en zit er al lang op.
Liefs Karlijn
P.S.: Roos wat een leuk mailtje heb je gestuurd. Ik weet zeker dat ze je graag willen hebben. Je bent echt een goede lerares.
P.S. 2: Lieke wat lief dat je een sms stuurde. Zoals je ziet nog geen varens gegeten, maar zal het proberen als ik in het Noorden ben.
P.S. 3: voor al die mensen die in Februari jarig zijn: zijn er veel. ALvast of nog gefeliciteerd!!!
P.S. 4: Jolien, komen dingen je al bekend voor? En nog tips? We gaan nu richting Queenstown. En nog een week naar het Noorden. Oh ja en waar heb jij je mooie Jade hanger gekocht? Heb hier nog niet heel mooie gezien, meestal teveel gepolijst of geen mooie vorm....
P.S. 5: Oma we hebben je sms'jes elke keer in 3voud ontvangen...
09 Februari 2010 - 06:42
Ita:
Hoihoi,
Ik keek idd naarje reisverslag uit! Wat hebben jullie al veel gedaan en gezien.Leuk om alles te lezen. Ik zie het bijna voor me. De familie Von Trapp, de bergen op, de bergen af, haha.Gaat het met iedereen goed? Voor de komende weken, veel plezier en de groeten aan de rest.
Dikke knuffel,
Ita -
09 Februari 2010 - 07:33
Anke :
YoYo!
Ik dacht gister nog: 'ik heb nog niks van Karlijn gehoord, wat gek, normaal stuurt ze iedere 3 dagen een update...' Maar gelukkig kwam er vandaag een update en ben ik weer helemaal gerust gesteld!!
Lieverd, je bent op de helft, geniet lekker van de rest van de tijd met je familie, heerlijk!!!
Liefs Xx -
09 Februari 2010 - 08:10
Jolien:
Hi Carly,
Alles komt zeer bekend voor! Jullie doen ons rondje een beetje andersom. Is het er niet geweldig!!! Oh...Ik wil ook daar zijn!! Queenstown is leuk. Ook veel greenstone sieraden te vinden daar. Ik heb mijne in Kaikoura gekocht, maar daar zijn jullie al geweest. Wat vet dat jullie wel de zee op konden om walvissen te zien. Bij ons was de zee toen te ontstuimig.... Lake Tanau is ook heel mooi bij Queenstown, je hebt daar ook grotten met glowworms die je zeker moet gaan bekijken! En van daar uit kun je ook gemakkelijk naar het Milford Sound (en Milford Track dat wij hebben gelopen), dat is ook echt heel mooi! Zeker even een boottocht maken aldaar zou ik zeggen. Geniet met volle teugen!! En maak veel foto's zodat ik weer helemaal weg kan dromen!
Doe iedereen de groeten!!
x Jolien -
09 Februari 2010 - 10:54
Oma:
fijn je eerste reisverslag Australie te lezen. was dat driemaal de valentijnkaart ? op mijn verjaardag e-mail ontvangen. 15 Februari zijn we van kwart voor een tot 6 uur weg.
zo een pracht reis met het hele gezin vergeet je nooit meer.
liefs opa en oma -
09 Februari 2010 - 11:15
Esther:
Ik ben wel een beetje jaloers hoor op jullie..haha!! Geniet mar lekker! Dat is geen probleem als ik jouw vethaal zo lees!
Liefs esther -
09 Februari 2010 - 12:14
MK:
hey chickie,
wat machtig prachtig allemachtig klinkt het allemaal!!! Geniet ervan...Wat een geluk hebben we toch, India en jij nu weer Nieuw Zeeland en ik weer in Afrika. Net als Nieuw Zeeland is het leven prachtig, ofnietdan?
Tot snel!!!
dikke kus van MK -
09 Februari 2010 - 19:04
Christa:
Ha Karlijn! Wat leuk om een berichtje van je te lezen! Mooi dat alles zo prachtig is, ik ben ontzettend benieuwd naar de foto's. Misschien kunnen we in maart als je terug bent een dagje Maastricht doen om bij te kletsen, je huisje in te wijden en foto's van Nieuw-Zeeland te kijken? Voor de komende 2 weken in elk geval nog heel veel plezier daar, geniet ervan! En groetjes aan je familie!
Liefs,
Chris -
10 Februari 2010 - 20:26
Karien:
Het klinkt ook allemaal prachtig. Volgens mij heeft Nieuw Zeeland echt veel mooi natuur, want je natuurlijk veel beter kan laten zien met foto's en moeilijk te beschrijven is. Dus ik ben zeer benieuwd!! Echt leuk joh, om zo met de familie op stap te gaan.
Hier alles ook goed, het sneeuwt alweer. De winter wil maar niet ophouden, dus neem aub wat warmte en zon mee als je terugkomt. En goed nieuws, ik weet nu officieel dat ik naar Zuid- Afrika mag in juli :) Spannend dus, maar ook super leuk. wordt wel even druk, maar dat heb ik er wel voor over. En bij dansen in Nalini nu ook in onze groep gekomen, dus we zijn weer met zn drietjes. En we gaan een Gujarati stokkendans leren voor de voorstelling, als dat allemaal gaat gebeuren, dat blijft nog wel vaag.
Nou ja, we moeten maar snel wat afspreken in Maastricht als je weer terug bent, maar nu nog heel veel plezier in het prachtige Nieuw Zeeland!
xxx -
11 Februari 2010 - 12:44
Renee:
Hoi!
Tsja, wat zal ik eens zeggen? Misschien zegt het volgende wel genoeg: ik ben jaloers!!!
;) Maar het is je van harte gegund. Veel plezier nog!
liefs, Renee -
14 Februari 2010 - 21:08
Justine:
Karlijn, heerlijk die natuur. Je vloog zowat over Tonga heen en India lag ook onder je. Volgend jaar, Hawai?
Geniet ervan. -
15 Februari 2010 - 16:23
Kim:
Haj Karli!!! Wat een prachtige verhalen, echt heel erg leuk! En je hebt gewoon dolfijnen gezien.. Die zijn lieeeffff! Ik ben jaloers op je, al is carnaval hier natuurlijk ook leuk ;) alleen wel een ijskoude carnaval!
Geniet van de volgende weken, ik kijk uit naar je verhaal! Ik mis je :(
xx Kim
ps. We hebben nog stééds geen nieuwe huisgenoot! -
16 Februari 2010 - 18:47
Meike:
Ow wat klinkt dat allemaal geweldig daar!
Nog heel veel plezier en ik ben benieuwd naar de volgende update ;)
Groetjes aan Annika en Bob