Weer veel gedaan ...... - Reisverslag uit Akaroa, Nieuw Zeeland van Karlijn Haagsman - WaarBenJij.nu Weer veel gedaan ...... - Reisverslag uit Akaroa, Nieuw Zeeland van Karlijn Haagsman - WaarBenJij.nu

Weer veel gedaan ......

Blijf op de hoogte en volg Karlijn

18 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Akaroa

Dag allen,

Weer eindelijk een email van mij. Toen ik jullie het laatst berichtte was ik bij de Fox Glacier. Daar hebben we nog wat gewandeld. Ook s'avonds in het donker en toen zagen we in weer zo'n mooi oerbos prachtige gloeiwormen oplichten. Het leek net Droomvlucht. Helaas zijn foto's moeilijk te maken in het donker, maar was echt zo sprookjesachtig!! Op de terugweg zagen Annika en ik nog een Oppossum.

Na de bergen zijn we weer naar de kust getrokken, vlakbij Haast. Daar zijn we helemaal opgegeten door sand flies. Die beesten zijn echt een plaag!!! Ze bijten eerst hard en dan na 10 minuten of zo begint het enorm te jeuken en die jeuk houdt pas na anderhalve week op. Echt erg! Niemand had die nacht kunnen slapen. We hebben er in heel Nieuw Zeeland last van maar bij Haast al helemaal. Daarom wordt het daar dan ook de sand fly hotspot genoemd. Genoeg over sand flies.

Weer verder langs de kust getrokken en daar bij een lagune overnacht. s' Nachts nog naar kiwi's gezocht, maar helaas geen kunnen vinden. Hoorde soms wel wat, maar gezien hebben we ze niet iondanks dat we muisstil waren.

We zijn toen weer naar het binnenland getrokken. Naar Wanataka. Daar hebben we een wandeling gemaakt en in de rivier gezwommen. Bob had er nog 2 regenboog forellen gevangen. Stiekem dan want heeft geen vergunning. Was wel echt heet dus heel vermoeid na wandeling. Vandaar even Queenstown bezocht, maar hadden niet veel tijd want we moesten metteen weer door naar onze volgende bestemming: Te Anau, waar we nog bijzondere Nieuw Zeelandse vogels hebben gezien (wel in hokken), waarvan jullie de namen waarschijnlijk toch niet kennen dus zal jullie niet vermoeien met de namen.

We zijn daarna langs een mooie kustroute naar het zuiden gereden. Bij Catlin Bay hebben we the yellow eyed pinguin van heel dichtbij gezien. We zagen hen ook hen jongen voeden. Verder op een bijzondere camping gestaan bijna naast deze pinguins en tussen de zeeleeuwen die daar in het gras lagen. Ook waren in die baai veel Hector dolphins te zien. De kleinste en meest zeldzame dolfijnen ter wereld. Althans dat zeggen ze hier. Maar de Nieuw Zeelanders zeggen dat bij alles. Ze komen echter wel alleen in Nieuw Zeeland voor.

In Invergargill nog naar een museum geweest en weer wat geleerd over de Polynesiers als Navigators, maar wist alles al van ons college en de film in het eerste jaar. Wel nog een leuk en zeldzaam reptiel gezien. Ben even naam kwijt. Verder nog wat opgezette beesten die uitgestorven zijn waaronder de Moa, een gigantische kip.

Toen zijn we weer verder richting Dunedin gegaan, waar we op een schiereiland de enige albatros kolonie op land ter wereld hebben gezien van 1 van de grootste albatros soorten. Ze zijn echt mega, met vleugels uit zijn ze 3 meter in de breedte. Daar ook 's avonds blauwe pinguins (kleinste pinguins ter wereld) bekeken die na een dag vissen terug kwamen aan land om hun jongen te voeren. Was echt heel bijzonder. Jammer dat het donker was want je kon niet veel zien. Maar ze liepen echt heel vlak langs ons langs.

De volgende dag Dunedin bezocht. Annika, Marjolein en ik hebben daar een Chocolade fabriek bezocht.

Nu zijn we in Akaroa een plaats op een schiereiland bij Christchurch. Morgen vliegen Annika en Bob naar huis en zaterdag vliegt de rest door naar Wellington. Dan heb ik nog een week om het Noorder eiland te bekijken. Niet veel, maar hoop toch iets te kunnen zien. Jammer genoeg regent het nu. Hoop dat het dan beter is.

Tot snel weer allemaal!!!

Liefs Karlijn

• 18 Februari 2010 - 09:23

Kim:

Haaj Karli!

Ik vertrek zo voor 4 daagjes naar België dus heb nog even geen tijd om je verhaal te lezen, maar zal het doen als ik terug kom! Ik mis je!!!

Liefs!

• 18 Februari 2010 - 10:17

Christa:

Leuk verhaal weer! Het klinkt zo mooi en bijzonder allemaal! Ik ben heel benieuwd naar je foto's als je weer terug bent. Veel plezier nog de laatste week, geniet ervan!

Liefs,
    Christa

• 18 Februari 2010 - 11:35

Karien:

Zo zie je wel een heleboel bijzondere dieren, dat het eigenlijk niet eens meer zo bijzonder klinkt. Maar toch echt super leuk en mooi volgens mij!
    Harsa en ik zijn gister naar Sanadome geweest, en we hebben nog aan je gedacht. Zodra jij terugbent moeten we maar snel een datum prikken om echt bij te kletsen. Want ik mis je toch wel bij dansles hoor...
    Maar nog heel veel plezier voor de laatste week!
    xxx

• 19 Februari 2010 - 14:27

Oma:

gisteren de kaart van de Franz Josef glacier ontvangen. prachtig.vandaag vertrekt Els naar de Dolemieten en Peter naar Oostenrijk.wij zijn echt de achterblijvers,maar Annika en Bob zijn zo weer thuis. Geniet nog maar van de reis het is zo weer voorbij.
    liefs opa en oma

• 20 Februari 2010 - 11:20

Lieke:

Hé Karlijn,
    Heerlijk om je verhalen weer te lezen, het klinkt echt zo bijzonder allemaal! Nog heel veel plezier op het noorder-eiland, voor nog wat cultuur :-) Tot snel! liefs, Lieke